Mohammad Sham's FotoPage

By: KERETAKULAWA ShelleyWalk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Saturday, 17-Jan-2009 09:08 Email | Share | | Bookmark
WALES! WALES! WALES! Dino World



Thursday, 25-Dec-2008 12:15 Email | Share | | Bookmark
BRISTOL ZOO

 
 
 
View all 36 photos...
Bristol Zoo terletak di utara Wales kira kira 2 jam perjalan menggunakan Van. Ticket ... kira boleh tahan jugak mahalnya. Lebih baik membeli tiket online ... menjimatkan masa dan murah sikit daripada membeli di luar zoo.

Apa yang menarik tentang bristol zoo adalah layout zoo tersebut. Jenuh jugak berjalan dari satu tempat ke tempat yang lain. Tengok je gambar yang saya publish. memang seronok ... yang paling seronok bila kami sekeluarga makan bekal. Hahahaha ... semua mat and minah saleh semua makan buah & roti. Melayu makan nasi beb. Lebih baik bawak bekal, selain dari segi kehalalan terjamin, kira ekonimi jugak. Fish & Chips kira mahal (GDP 5).

Ada juga pertujukkan burung di kawasan terbuka. Masa tu panas ... saya pun ada alahan dengan sinar matahari. S


Thursday, 11-Dec-2008 10:37 Email | Share | | Bookmark
WALES! WALES! WALES! Malby Animal Farm

 
 
 
View all 24 photos...
Malby Animal Farm terletak di Wales iaitu kira kira 30 minit dari Bandaraya Cardiff. Kawasan in terletak dikawasan yang lapang dan dikendali oleh sebuah keluarga. Temat ini amat di recommend kepada keluarga (tengok le gambar). Minta maaf sikit sangat yang saya tulis ... baby saya baru je di keluarkan dari ward.


Monday, 8-Dec-2008 07:42 Email | Share | | Bookmark
Memory Lane (Menapak dari St Cryres Penarth - St Cyres Dinas)

Memulakan permulaan dari Penarth ke Dinas
Jalan adalah jalan konkrit
Pemandangan yang menarik ditambah dengan angin kencang
View all 13 photos...
Salah satu aktiviti yang saya amat enjoy adalah berjalan ulang alik dari kedua dua site St Cyres. Semua guru di St Cyres dalam sehari terpaksa 'travel' dari satu site ke satu site. Jarang guru guru yang jalan kaki sebab mereka lebih suka menggunakan kereta. Jalan yang dimaksudkan adalah jalan dari konkrit yang menyusuri taman ragut dan belakang perumahan.

Perkamuan adalah satu yang tidak saya alami (ialah ... seingat saya, tak pernah saya jumpa orang asia yang menggunakan jalan ini). Yang pernah terjadi adalah apabila anjing (tidak di ikat) hampir mengiggit saya. Pucat jugak saya masa tu, nasib baik tuan anjing tu ada. Malu sungguh tuan punya anjing hingga minta maaf berkali kali

"I am so sorry, he had never done this before. Shut up you stupid dog!!'

Padang ragut memang luas dipenuhi dangan kuda. I hate kuda. Kuda sana memang nakal, budak budak sekolah jadi mangsa di kejar. Kuda ni memang senghaja berdiri diatas jalan. Macamana nak buru ... selalunya saya lalu belakang kuda. Tu pun bahaya takut kena tendang. Kawan tepuk hidung kuda, kuda naik angin dan kejar kawan tu. Ada hari tu, dua ekor kuda samseng tengah mengumpat. Tu kira oklah, masalahnya tempat mengumpat tu tak sesuai (pagar jalan). hampor 15 minit saya tunggu, kuda tu macam senyu mengejek saya. Akhirnya saya pun give up dan mula berjalan baik ke sekolah. Eh eh, tak sampai 5 tapak, kuda kuda tu pun beredar dari pagar. I hate horses.




Tuesday, 25-Nov-2008 10:09 Email | Share | | Bookmark
WALES! WALES! WALES! MY SCHOOL EXPERIENCE (St Cyres School)

Timetable mengajar
Layout Workshop
Layout Workshop
View all 18 photos...
St Cyres School http://www.stcyres.glamorgan.sch.uk/ terletak di Vale of Glamorgan Penarth (30 minit naik bas) dari Bandar Raya Cardiff. Sekolah ini menyediakan persekolahan dari Year 7 (Menengah 1) hingga Year 14 (Menengah 6 atas). Sekolah ini terbahagi kepada 2 bahagian. Yang besar dan mengadakan pendidikan dari Yr6 - Yr14 adalah di Penarth manakala yang lebih kecil adlah di Dinas (Yr7 - Yr9). Untuk pengetahuan pembaca, sekolah ini amat terkenal di Cardiff kerana ia terletak di kawasan affluent dan quality pendidkikan adalah setanding dengan Corpus Cristie Catholic School dan Cardiff High.

Bila bab mengambil gambar budak budak ... memang payah sebab penuntut memang mempunyai kuasa. Jangan harap dak jentik telinga ... boleh di ambil tindakan mahkamah. Nak tangkap gambar ... nak kena ambik permission dari budak budak dulu. Yang saya nak kongsikan adalah kawasan makmal Design and Technology yang sagat teratur dan juga para pengajar. Kedua adalah pemandangan perjalanan dari Penarth ke Dinas (saya menapak jee).



[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net